Translate

11 Aralık 2009 Cuma

MorEl 10 Aralık Haberi: "LGBTT Hakları Vardır!"


Lezbiyen, gey, biseksüel, travesti, transeksüel hakları vardır!

MorEl Eskişehir LGBTT Oluşumu 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü sebebiyle Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde lgbtt bireylerin haklarını görünür kılmak amaçlı bildiri dağıtımı gerçekleştirdi.

Üniversitenin çeşitli fakülteleri gezilerek 1000 adet bildiri dağıtıldı, duvarlara afişler asıldı. Öğrencilerin tepkileri ve yaklaşımları ise bu ülkede lgbtt haklarına ne kadar ihtiyaç olduğunu bir kez daha kanıtlar nitelikteydi. Lgbtt bireylerin alay konusu olduğu, nefretle bakıldığına şahit olan MorEl gönüllülerinden Pelin Kalkan’ın yaptıkları eyleme dair yorumları ise şöyleydi:

“Dünya İnsan Hakları Günü’nde de LGBTT bireylerin cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığı nedeniyle şiddet ve çeşitli hak ihlalleri devam etmektedir. Eşcinsel öğrenci arkadaşlarımız dövülmekte, trans arkadaşlarımızın yaşamlarına müdahalede bulunulmaktadır. Tüm ayrımcılık ve şiddetle mücadelede ise en temel ihtiyacımız anayasal güvencedir. Bu ülke artık bizi yok saymaktan vazgeçmelidir. Haklı mücadelemiz gün geçtikçe büyümektedir, tüm lgbtt bireyler ve bize destek veren heteroseksüellerle birlikte haklarımızı elde edeceğimize inanıyoruz.”

Üniversitede bir engellenmeyle karşılaşmayan grup, öğrencilerden olumlu tepkiler de aldıklarını, gizli kalmak durumunda olan lgbtt bireyler adına da “biz buradayız, varız, haklarımızı istiyoruz” tavrını gösterdiklerini belirttiler.

MorEl Eskişehir LGBTT Oluşumu İletişim Bilgileri:

Morel.eskisehir@gmail.com

http://moreleskisehir.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder