Translate

16 Aralık 2009 Çarşamba

Lezbiyen Aşk Hikâyelerine Soruşturma


Cumhuriyet Başsavcılığına göre lezbiyenlik, “doğal olmayan cinsel ilişki”; ifadesi müstehcen!

Sel Yayıncılık tarafından Ekim 2009'da yayınlanan “Aşkın ‘L’ Hali” adlı öykü kitabı müstehcen bulunarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Konuyla ilgili ifadesine başvurulan İrfan Sancı "Aşkın ‘L’ Hali, Kaos GL Derneği Kadın Grubu'nun düzenlediği 'Kadın Kadına' öykü yarışmasında dereceye girmiş öykülerin yer aldığı bir kitaptır. Kitapta yasaların tarif ettiği şekilde müstehcenliği çağrıştıran hiçbir ifade bulunmamaktadır. Aksine kitap, kadın kadına aşkı edebi bir kaygı ile anlatan naif öykülerden oluşmaktadır." diyerek Cumhuriyet Başsavcılığı'nın saptamasına katılmadığı söyledi.
Sel Yayıncılık sahibi İrfan Sancı, henüz üç kitaplarının (Genç Bir Don Juan'ın Anıları, Görgülü ve Bilgili Bir Burjuva Kadınının Mektupları ve Perinin Sarkacı) soruşturmasının sürdüğünü hatırlattı.
Sancı, “lezbiyenliği "doğal olmayan yollardan cinsel ilişki" kapsamında değerlendirip kitabımızı TCK 226/4 maddesiyle yargılamaya kalkışmak insan aklının bugün geldiği aşama ile adeta alay etmektir” dedi.
İlgili Haberler:

Hem Âşık Hem Lezbiyen…
“Ben bir kadınım ve bir kadına âşığım”
http://kaosgl.org/node/3532

Kadın Kadına Öyküler Kitap Fuarında Aşkın 'L' Hali Paneli
Kadın kadına ütopyalar yarışıyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder