Translate

23 Mayıs 2009 Cumartesi

Çağla Öldürüldü, Sıra Hangimizde?



Sıra Hangimiz de?

Dun sabah Çagla evinde bicaklanarak olduruldu. Bir arkadasimizi kaybetmenin acisini icimize sindiremezken bir baskasinin olumune sahit oluyoruz. Icimiz kan agliyor. Artik bagirmaktan yorulduk. Feryatlarimizi duymuyorsunuz. Transfobi ve homofobi gozlerinizi kor, kulaklarinizi sagir yapmis. Bizim insan oldugumuzu unutarak kendi insanliginizdan kaybediyorsunuz.

Yetkiler harekete gecmek icin neyi bekliyorlar? Kac kisinin daha oldurulmesi gerekiyor?

Bu hukumet kimin hukumeti? Bu meclis kimin meclisi?

Katilleri koruyarak, Lezbiyen Gey Biseksuel Travesti Transeksuel (LGBTT) bireylere karsi islenen suclarda haksiz tahrik indirimleri yaparak katilleri suca tesvik etmiyor musunuz?

TBMM Insan Haklari Inceleme Komisyonu, Basbakanlik Insan Haklari Danisma Kurulu, Ankara Valiligi Insan Haklari Kurulu, Cankaya Kaymakamligi Insan Haklari Kurulu nefret cinayetlerini incelemek icin neden harekete gecmiyor? Olen gey ve trans bireyler sizin yurttasiniz degil mi?

Katil sadece, silahi, bicagi tutan ellerin sahipleri degildir.

Katil, gey ve trans bireyleri temel hak ve ozgurluklerinden mahrum ederek yasamaya zorlayan sistemdir.

Bu sorunlari cozmek icin caba gostermeyen ve bu cinayetlere sesiz kalan, yasal duzenlemeler yapmayan yetkililer de katildir!

LGBTT Bireylere yonelik nefret suclarini durdurmaya yonelik gerekli onlemler alina kadar ve LGBTT bireylere yonelik nefret cinayetleri aydinlatilana kadar biz her hafta Persembe gunu saat 18:30’da Yuksel’de Basbakanlik Insan Haklari Danisma Kurulunun onunde toplanmaya devam edecegiz.

Nefret Cinayetlerine Sessiz Kalma! Suca ortak olma!

LGBTT Haklari Platformu

1 yorum:

  1. İnanamıyorum.Boyle güzel bir insanı öldürebilen insanların aramızda elini kolunu sallayarak dolaşabildiğine inanamıyorum.Umarım katiller bulunur ve en ağır şekilde cezalandırılır.

    YanıtlaSil