Translate

16 Mayıs 2009 Cumartesi

Homofobiye Transfobiye Ayrımcılığa Karşı Yürüyoruz!

17 Mayıs!

Dünya Sağlık Örgütünün, eşcinselliği, hastalıklar listesinden çıkardığı güne işaret eden 17 Mayıs Uluslararası Homofobi Karşıtlığı Günü, cinsiyet kimliği veya cinsel yönelimlerle ilgili tüm fiziksel, ahlaki veya sembolik şiddetlere karşı eylem ve karşı durma günüdür. İnsanların eşitliği için mücadele eden tüm girişimlere ilham ve destek vererek, hepsiyle koordinasyon içinde olmayı amaçlar.

Ayrımcılığa karşı!

LGBT bireylerin, hayatın her alanında homofobik ve transfobik tutum ve davranışlarla karşı karşıya kaldıklarını, sırf cinsel yönelimleri ve cinsiyet kimliklerinden dolayı ayrımcılığa maruz bırakıldıklarını biliyoruz.

Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma, Türkiye'deki Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans (LGBT) topluluğunun örgütlenme ve ifade hürriyetinin gelişmesi ve ayrımcılığa uğramamaları yönünde önemli adımlardan biridir.

HOMOFOBİ, TRANSFOBİ VE NEFRETE KARŞI YÜRÜYORUZ!

Homofobi problemi sadece LGBT kişilerin değil aynı zamanda heteroseksüel kadın ve erkeklerin de meselesidir…

Eşcinsellerin ve heteroseksüellerin birlikte özgürleşeceği bir dünya için Homofobi ve Transfobiye karşı gökkuşağı bayrağının altında gelin birlikte yürüyelim.

Sen yoksan bir eksiğiz!

Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Ayrımcılığına Hayır!

Nefret Cinayetlerine Son!

Homofobi ve Transfobiye Son!

Yürüyüş Tarihi: 17 MAYIS PAZAR, ANKARA

Buluşma Saati: 13:00

Buluşma yeri: Kurtuluş Parkı Vedat Dalokay Nikâh Salonu önünde buluşuyoruz.

Yürüyüş güzergâhı: Kurtuluş Parkı Vedat Dalokay Nikâh Salonu önünden başlayacak Yürüyüş, Kolej Kavşağı - Ziya Gökalp Caddesi – Selanik Caddesi güzergâhında ilerleyerek Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı’nda sona erecektir.

Basın Açıklamasının yapılacağı yer: Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı

17 Mayıs Anti-Homofobi İnisiyatifi

kaosgl@kaosgl.org

www.kaosgl.org

www.antihomofobi.org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder