Translate

4 Kasım 2009 Çarşamba

Kadın Kadına Öyküler Kitap Fuarında Aşkın 'L' Hali Paneli

Kadın Kadına Öyküler Kitap Fuarında Aşkın 'L' Hali Panelinde

“Aşk” kelimesini ön kapağına siper etmiş çok kitap geldi geçti ancak bu seferkinin bir harf fazlası var: “L”
TÜYAP İstanbul Fuarı geldi ve kapıyı çaldı; bu kez kapıyı çalan, kapının epeydir ötesinde duranlar için öyle böyle “öteki” değil… Panelin ilhamı, Aşkın L Hali ismiyle, Sel Yayıncılık tarafından henüz yayınlanmış olan bir kitap. “Aşk” kelimesini ön kapağına siper etmiş çok kitap geldi geçti ancak bu seferkinin bir harf fazlası var: “L”. Lezbiyenlerin, kadın kadına aşka dair kelimelerini brütleştirdiği bir kitap, Aşkın L Hali.

Kaos GL tarafından 4.’sü bu yıl düzenlenen Kadın Kadına Öykü Yarışması’nın ilk 3 yarışmasında başarı kazanmış öykülerini bu kitapta bulmakta yetinmeyeceksiniz; aynı zamanda, öykü sahiplerini 6 Kasım, Cuma günü, fuar kapsamındaki panelde dinleme şansınız da olacak. Panele, ilk yarışmada “Ayrı” isimli öyküsüyle 1.’liği kazanan Yeşim Başaran; yine ilk yarışmada “Vapurdaki Kadın” öyküsüyle 3.’lüğü kazanan Hasbiye Günaçtı; ve 2. yarışmada “Yarım Ay” isimli öyküsüyle 3.’lüğü kazanan Gün Araf katılacak. Yarışmanın jüri üyelerinden olan Güzin Yamaner’i de ağırlayacak olan panelin moderatörlüğünü feminist yazar ve eleştirmen Hande Öğüt yapacak.

Kapının ötesindekilere “Kapının bu kez bu tarafına gelin”; elleri kapı zilinde bekleyenlere ise “Israrla çalın.” diyoruz. Ve tabii, bu paneli kaçıranlardan olmayın.

Tarih:
6 Kasım, Cuma
Salon: Karadeniz Salonu*
Saat: 17:15 - 18:15
Panel: "Aşkın L Hali"
Düzenleyen: Sel Yayıncılık
Moderatör:
Hande Öğüt (Feminist yazar, edebiyatçı, eleştirmen)

Panelistler:
Güzin Yamaner, Kadın Kadına Öykü Yarışması Jüri Üyesi. (Doç. Dr., Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuarı Dans Bölümü Başkanı; Ankara Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde öğretim üyesi)
Gün Araf - İkinci yarışmanın 3.’sü – “Yarım Ay” isimli öykünün yazarı
Hasbiye Günaçtı - İlk yarışmanın 3.’sü – “Vapurdaki Kadın” isimli öykünün yazarı
Yeşim T. Başaran - İlk yarışmanın 1.’si; “Ayrı” isimli öykünün yazarı

*Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi
E – 5 Karayolu, Gürpınar Kavşağı 34522 Büyükçekmece – İSTANBUL
Tel : 90(212) 867 11 00 - 867 12 00 Faks : 90 (212) 886 93 99
www.tuyap.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder