Translate

19 Temmuz 2007 Perşembe

Sevginin Bedeli ''İdam'' Olamaz!


Afganistan’dan Cezayir’e, Endonezya’dan Fas’a dünyanın birçok ülkesinde eşcinsellik hapis, işkence ve ölümle cezalandırılıyor. Bir sınır çizgisinin ötesinde, çok yakınımızda bulunan İran da bu ülkelerden biri.

19 Temmuz 2005 tarihinde İranlı iki genç, 16 yaşındaki Mahmoud Asgari ve 18 yaşındaki Ayaz Marhoni İran’ın Meşhed şehrinde eşcinsel oldukları gerekçesiyle idam edilmişlerdi. “Suçları” ise birbirlerini sevmeleriydi.
Mahmoud ve Ayaz ilk değildi ve son da... İran insan hakları örgütleri, İran’da 1979 İslam Devriminden bu yana 4000’den fazla eşcinselin taşlanarak ya da asılarak, 100.000’den fazla insanın da, evlilik dışı ilişki dahil olmak üzere çeşitli nedenlerden dolayı idam edildiğini açıkladı.

İnsan haklarına duyarlı olan herkesi, İran'da yaşanan heteroseksist vahşete karşı sesini yükseltmeye ve İran’daki insan hakları örgütlerine destek vermeye davet ediyoruz.
İran Hükümeti bir an önce,
  • Başta 18 yaşından küçükler olmak üzere bütün idamlara son vermelidir;
  • İranlı lezbiyen, gey, biseksüel ve travestilerin kimlikleri ve cinsel yönelimlerinden ötürü tutuklanmalarına, işkence görmelerine ve hapsedilmelerine son verilmelidir;
  • İran ceza kanunundan, hemcinslerle kurulan cinsel ilişki yasağı kaldırılmalıdır;
  • İran Hükümeti, İranlı mültecileri takip ve taciz etmekten vazgeçmeli, mülteci statüsü kazanamamış insanlar İran’a geri gönderildiklerinde cezalandırılmamalıdır.
    UNUTMAYACAĞIZ!

Kaos GL Derneği
Kaos GL İzmir
Lambdaistanbul LGBTT Derneği
LGBTT Bireylerin İnsan Hakları İzleme ve Hukuk Komisyonu
MorEl Eskişehir LGBTT Oluşumu
Pembe Hayat LGBTT Derneği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder