Translate

10 Temmuz 2007 Salı

Deniz'in Ardından...


Deniz, Antalya’da ölü bulundu. Kafasının arka ve yan taraflarına kesici ve küt cisimlerle vurularak öldürülmüş. Savunmasız ölü bedeni bir derede çıplak halde bulundu.

Bir travesti daha öldürüldü. Bedenini kendi iradesine göre şekillendirmek isteyen biri daha öldürüldü. Kim bilir ne kadar korktu öldürülmeden önce, kim bilir kaç saat, kaç gün soğuk bedeni bekledi derenin içinde... Kim bilir kimler merak etti yokluğunu...

Onu öldürenler giysilerini soymuşlar bir de Deniz’in. “Kendi istediğin kıyafetleri giyemezsin” dercesine. Onların gözünde Deniz suçlu. Onların gözünde Deniz öldürülmeyi hak ediyor. Onlar bu şekilde düşünen başka insanlardan da güç alarak Deniz’i yaşamdan koparıyorlar.

Deniz’in suçu kendi olmak. Şu kısacık hayatta kendi gerçekliğine göre yaşamak. Sürekli gözaltına alarak, sokağa adım attığımızda kabahat suçu işlediğimiz bahanesiyle para cezası keserek buharlaşmamızı istiyorlar. Kendi gerçekliğimize uygun saygın bir hayat yaşamak istediğimizde, bize gidecek yer bırakmıyorlar. Aramızdan birini çekip alıp karanlığın ortasında öldürüyorlar. Biz burdayız. Biz varız. Deniz’in yanındayız.

Çok üzgünüz. Çok acılıyız. Bir parçamız seninle ve bugüne kadar öldürülen diğer travesti ve transeksüellerle beraber gitti.

Ama bizi yok edemeyecekler Deniz. Rahat uyu. Başımız sağolsun.

Antalya Gökkuşağı LGBTT
MorEl Eskişehir LGBTT Oluşumu
Kaos GL Derneği
Kaos GL İzmir
Kaosist
Lambdaistanbul Derneği
Pembe Hayat LGBTT Derneği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder