“İllet lezbiyen, biseksüel, queer, interseks, trans odaklı haz ve direnişten yana bir antiotoriter otonomdur. İllet geceleri baykuş görüntüsüne bürünen bir canavar, ortaçağda yakılan bir cadı, ataerkiye musallat bir feminist, kadın partisine de kahvehaneye de alınmayan trans-erkektir. Gazetelerde “katil lezbiyen”, “eli satırlı travesti”dir. Yok saydığımız arzularımız, kimliklerin üzerimizde yarattığı baskı, dans etmek isteyen devrimcidir...” tanımıyla oluşan İllet grubu, 4 Aralık’ta Eskişehir’deki MorEl LGBTT Oluşumundan ve Sosyalist Feminist Kolektif’ten yol arkadaşlarıyla bir araya geldi.
Isınma oyunlarıyla başlayan etkinlik, beden atölyesinin ardından söyleşiyle devam etti. Otuz kişinin katılımıyla gerçekleşen buluşma, doğaçlama ritm atölyesiyle sona erdi.
Katılımcılar atölyeyi beğendiklerini ifade etti.
İllet ekibinden Gülkan: “İlk defa İllet adıyla bir etkinlik yaptık. Bana göre bu buluşma lezbiyen, biseksüel kadınlarla/translarla yola çıkmış yolda başka arkadaşlarını bulmuş güzel bir karşılaşmaydı. İstanbul’dan gelen bir grubun Eskişehir’deki başka bir gruba eğitim vermesi gibi değil, yolda olanların bir araya gelmesiydi. Birbirimizden hem konuşarak hem de bedenlerimizle kendimize ve diğerlerine dair çok şey öğrendik. Atölye çıkışı hem birlikte güçlendiğimizi hem de kırılganlıklarımızı paylaştığımızı hissettim. İkisi bir arada olduğu için sahici bir karşılaşmaydı. Bundan sonra da hem İstanbul’da hem de başka şehirlerdeki arkadaşlarla bir araya gelmek gündemlerimiz arasında. İllet hem güncel LGBTT politikasına dahil olarak hem de birbirimizi dinleyerek yol almaya devam edecektir. Buna enerjisi olan bir grup ortaya çıktı.” dedi.
Katılımcılardan Zehra Sarrafi: “Eskişehir katılımı sıcak ve istekliydi. Beklentim yoktu ama bir sürü şey öğrenmiş oldum. Beden atölyesine konsantre olamadığım için yarıda bıraktım ama izleyen birisi olarak bile yoruldum. O enerjiyi ben de hissettim. Kadınlarla bir arada olmak dayanışma hissini yaşattı. Daha sık yapılmasını istiyorum. Bu dinamik kaybolmamalı.” dedi.
Morel LGBTT oluşumundan Eylül Çevgen: “Atölye çok güzeldi. Daha önce böyle bir atölyeye katılmamıştım. Eskişehir’deki kadınlarla bu tarz atölyeler yapmak isterim. İnsanın kendisinin düşünmesine, çok şeyin fark etmesine yardımcı oluyor. Karşı tarafı hiç dinlemediğimi hep kendimin konuştuğunu fark ettim mesela. Çok nötr gelmiştim. Ne olacağını bilmiyordum. Sadece çok güzel olacağından emindim. Gayet de güzel geçtiği için, kimse de hüsran yoktu.”
Ritim atölyesi düzenleyicilerinden Pınar Büyük: “Ben daha önce böyle bir atölyeye katılmıştım ama ilk defa bir atölye modere ettim. Çok heyecanlıydı herkes, sorgusuz sualsiz ritme katılmaları çok güzeldi. Amacımız ortak bir üretimle kapatmaktı. Bunu gerçekleştirmiş olduk. Orada olan herkesin sayesinde beden atölyesinden sonra keyifli bir kapanış oldu.”
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder