Translate

13 Temmuz 2010 Salı

Ses Çıkar !

Haziran ayının son haftasında yine çok güzel bir Onur Haftası geçirdik. Emeği geçen herkese Morel adına da teşekkürü bir borç biliyoruz..

Onur haftasının bizce bir önemli etkinliği olan öğrenci buluşması bir çok üniversitede var olduğumuzu ve birlikte ne şahane çalışmalar yapabileceğimize ışık tutan bir buluşmaydı :)

Bizler de bulunduğumuz şehirlerde çıkardığımız sesin aslında ne kadar duyulur olduğunu ve neler yapabileceğimizi yıllar içinde gördük ve görmeye devam ediyoruz :)

Morel olarak bir çağrıda bulunmak istiyoruz, hangi şehirde hangi üniversitede iseniz tek başınıza olduğunuzu da düşünseniz de ses çıkarın duyarız :) Ne yapabilirim ki diye düşünüyor olabilirsiniz, sadece bir mail atın lgbtt örgütlere ben varım diyin, ki birlikte güçlüyüz :)

Görünür olmak zorunda değilsiniz, okul kantinlerine stiker yapıştırın mesela :) Bizler korkmamalıyız, susmamalıyız çünkü bizler değerliyiz, bizler güzeliz tüm farklılıklarımızla..

Ne olacak ki, ne değişecek diye düşünmeyin. Ses çıkarmalıyız tüm ayrımcılıklara, şiddete, nefrete ve yok sayılmaya karşı. Ancak ses çıkardığımızda değiştirebiliriz çünkü.

90'lı yıllardaki Onur Yürüyüşlerinde 100 kişiden bahsederken 2010 yılına geldiğimizde 5000 kişi İstiklal'deydik ! Bu dolapların duvarların ardına saklanmadan ben varım sesimi yükseltiyorum diyen lgbtt bireylerle gerçekleşti.

Ve yıllar içindeki kazanımlarımızla günlük hayatta çok hissetmediğimizi düşünsek de nerdeyse 20 yıllık süreçte çok şey değiştirdik ve elbet çok şeyi de değiştirmeye devam edeceğiz..

Mücadelemiz, onurumuz, dayanışmamız günden güne büyüyor, büyüyecek!

Dayanışma Gücümüz, Özgürlük Hedefimiz

MorEl Lgbtt Oluşumu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder