Translate

4 Haziran 2010 Cuma

IEVA'YA DESTEK VERİYORUZ!

IEVA'YA DESTEK VERİYORUZ!

Geçtiğimiz günlerde Sakarya Gazetesi’nde “Bu Nasıl Bir Öğretmen?” başlıklı haber ile Sakarya Gazetesi cinsel yönelim ayrımcılığı ve özel hayat ihlali yapmıştır. Ötekileştici bir dil ile yazılan haber, basın anlayışına ve insan haklarına aykırıdır!

Haberde bahsi geçen okulun öğretmenin yanında yer alacağına ve Sakarya Gazetesi’ni şikayet edeceğine inanıyor, bunu talep ediyoruz.

Özel hayatı ve insan haklarını hiçe sayıp, Facebook'taki kişisel sayfasında yayınladığı fotoğraflarını "Lezbiyen Öğretmen" başlığı altında haber yaparak kişinin güvenliğini tehlikeye atan SAKARYA GAZETESİ'ni protesto ediyor ve suçluların cezalandırılması istiyoruz.

Bu ilk değildir!

Türkiye’de çalışma hayatında lezbiyen, gey, biseksüel, travesti ve transeksüel bireyler birçok ayrımcı uygulama ile karşılaşmaktadır. Bireylerin eşit olarak hak ve özgürlüklerden yararlanabilmesi için anayasanın eşitlik maddesine cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ifadeleri eklenmeli, ayrımcılık yasası düzenlenmeli ve çalışma hukuku lgbtt bireyleri kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmelidir.

Hükümeti görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz.

Sakarya Gazetesi’ni basın ahlakına uygun şekilde haber yapmaya çağırıyoruz. Sakarya Gazetesi, özel hayatı ihlal ederek böyle bir haber yapması var olan homofobiyi ve trasfobiyi desteklemektedir bu sebeple yayınladığı haberi geri çekmeli ve böyle bir haber yaptığı için tezkip yayınlamalıdır.

Ivea yalnız değildir, yanındayız.

Dayanışma gücümüz, Özgürlük hedefimiz!
MorEl Eskişehir LGBTT Oluşumu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder