Translate

2 Ağustos 2008 Cumartesi

Lambdaistanbul da Kapatilmasin

Lambdaistanbul da Kapatilmasin
Bilindigi gibi 29 Mayis 2008 tarihinde yerel mahkeme, Lambdaistanbul LGBTT Dayanisma Dernegi hakkinda “hukuka, ahlaka ve Turk aile yapisina aykiriliktan” kapatma karari verdi. Lambdaistanbul bu karari temyiz etti. Lambdaistanbul’un faaliyetlerinin devam etmekte oldugu bu surecte Yargitay’in konuya dair verecegi karar beklenmekte.
AKP hakkinda kapatma karari verilmemis olmasi, demokratiklesme surecinin normallesmesine imkan sagladi. Farklilarimizla birarada yasamanin yollarinin aranacagi bir zemin olarak demokrasi kavrami cok onemli oldugundan, demokrasi kendine benzemeyenin de ifade ozgurlugunu, orgutlenme ozgurlugunu savunmak anlamina geldiginden, bu kararin sevindirici bir karar oldugunu soyleyebiliriz.
Simdi de sira Lambdaistanbul’da. Turkiye’nin demokrasi sinavi devam ediyor. Lezbiyen, gey, biseksuel, travesti ve transseksuel bireylerin siddet ve baski gormedigi bir toplum icin calismayi surduren diger LGBTT dernekleri gibi, Lambdaistanbul da kapatilmamali. Yasal duzenlemelerle, yani Anayasanin esitlik maddesine cinsel yonelim ve cinsiyet kimligi ifadelerinin eklenmesi ile, LGBTT derneklerinin kapatilmasinin onune gecilmeli.
Kendisi de anti-demokratik uygulamalarla karsilasma pratigine sahip olan Ak Partiye ve parti/dernek kapatmalarina karsi olan, orgutlenme ve ifade ozgurlugune sahip cikan tum demokratlara cagrimizdir. Turkiye’de demokrasiyi gelistirirken, onun transfobik ve homofobik bir canavar biciminde gelismesine izin vermeyelim. Gercek demokrasi, gercek ifade ozgurlugu, gercek orgutlenme ozgurlugu icin calisalim.
Anti-demokratik uygulamalar son bulsun. Lambdaistanbul da kapatilmasin.

LGBTT Haklari Platformu:
Izmir Travesti ve Transeksuel Inisiyatifi
Kaos GL Dernegi
Kaos GL Izmir Olusumu
Lambdaistanbul LGBTT Dayanisma Dernegi
MorEL Eskisehir LGBTT Olusumu
Pembe Hayat LGBTT Dayanisma Dernegi
Piramid LGBTT Diyarbakir Olusumu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder