Translate

1 Nisan 2008 Salı

GePGeNç’de ilk defa bu sene MorEl’de olacak!


11–16 Nisan tarihleri arasında ikincisi gerçekleştirilecek olan Gepgenç Festivali’ne bu sene 20 farklı ülkeden 200’e yakın gençlik kuruluşunun katılımı ile 10000’den fazla gencin gelmesi bekleniyor. Festivalin Gençlik Kuruluşları Fuarı kısmında ise ilk kez bu sene MorEl Eskişehir LGBTT Oluşumu da açacağı stantla yer alacak. Bilgi Üniversitesi’nin yeni kampüsü olan santralistanbul*da açılacak fuar 12–13 Nisan tarihleri arasında 11.00–18.00 saatleri arasında gezilebilecek.

Çok sayıda sivil toplum örgütü ve kulübün bu sene ikincisini düzenlediği festivalin kurucuları arasında Bilgi Üniversitesi ve Toplum Gönüllüleri Vakfı yer alıyor. İlk kez 2006 yılında düzenlenen Gepgenç Festivalinin bu sene ki ana teması ise “Komşuluk”. “Konuşmak ötekileri keşfetmektir. Komşuluk konuşlandırmadan konuşmak, ötekilerle yolculuğa çıkabilmektir.” sloganıyla yola çıkan festival bu sene farklılıklarla yan yana durabilmeyi ve gençlerin “öteki” gençlerle “komşu” olabilmelerine olanak sağlamayı amaçlıyor.

Festival programında; insan hakları, sivil toplum, eğitim, fotoğraf, istihdam, çevre ve kültürlerarası öğrenme konularında gerçekleşecek atölyelerin yanı sıra, çeşitli proje ve kampanyaların masaya yatırılacağı iyi örnekler konferansı, 200 gençlik kuruluşunun biraraya geleceği fuar ve forumlar da gençler ile buluşacak. Curcuna başlığıyla düzenlenen kültür, sanat ve eğlence etkinliklerinde ise; müzik ve dans atölyeleri ile Sulukule Roman Orkestrası, Kreş, Gayda İstanbul, Kırmızı Kart, Gevende, Ayben&Fairuz Derinbulut, Kumm, Babazula, Yenitürkü, Gripin ve Cümbüş Cemaat gruplarının vereceği konserler yer alacak. Kitapları gerçek insanlar olan “Yaşayan Kütüphane” ve kıraathane kültürüne başka bir yaklaşım getiren “Sosyal Haklar Kıraathanesi” ise, festivalin diğer ilgi çeken etkinlikleri arasında.

Festivale katılım herkese açık ve ücretsiz ancak katılımcı sınırı olan atölye çalışmaları için önceden kayıt yaptırmak gerekiyor. Önkayıtlar için gerekli bilgi internet üzerinden festival program sayfasından edinilebilir.


Festival hakkında detaylı bilgi için;

http://www.gepgencfestival.net


*santralistanbul;
Eski Silahtarağa Elektrik Santrali
Silahtarağa Mah. Kazım Karabekir Cad. No:1
Eyüp/İstanbul

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder