Translate

29 Nisan 2008 Salı

MorEl E-Fanzin Yayında!

MorEl Eskişehir LGBTT Oluşumu'nun süreli yayını olan "MorEl Fanzini"nin 1.sayısı elektronik ortamda da yayınlandı. Artık internet üzerinden de derginin 1.sayısını okumak mümkün olacak. Fanzinin 2.sayısı ise çok yakında çıkıyor!


PDF dosyası olarak hazırlanan MorEl E-Fanzini'nin 1. sayısını okumak için tıklayın!


İnternet hızınıza bağlı olarak fanzinin yüklenmesi biraz uzun sürebilir. Fanzini okuyabilmek için bilgisayarınızda Adobe Reader yüklü olması gerekmektedir. Fanzini açamıyorsanız lütfen link'e tıklayarak gerekli Adobe Reader versiyonunu yükledikten sonra tekrar deneyiniz.


23 Nisan 2008 Çarşamba

MorEl Atölyeleri Devam Ediyor!

Homofobi/Bifobi/Transfobi Atölyesi


27 Nisan 2008/pazar

15.00

adımlar kitabevi (üst kat)


atölye; tanışma oyunu/'fobiğim fobiksin fobiğiz' oyunu/ sunum olmak üzere üç bölümden oluşacaktır.

herkesi davet ediyoruz...

Eskişehir’de kadına yönelik taciz ve şiddet olayı kınandı!

Eskişehir Demokratik Kadın Platformu(DKP), üyelerinden bir kadının yaşadığı cinsel şiddet ve taciz olayını protesto etmek için 23 Nisan Çarşamba günü Eskişehir Adalar Migros önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Platform üyesi yaklaşık 50 kadının katıldığı basın açıklaması sırasında önde “Cinsel tacize tecavüze karşı yaşasın kadın dayanışması” pankartı açıldı. “Kadına Yönelik Şiddete Son”, “Kadınlar artık susmayacaklar, susmayacaklar, susmayacaklar” sloganları ve “Bedenimiz, Emeğimiz, Kimliğimiz Bizimdir”, “Erkek Vahşetinin Kurbanları Biz Kadınlarız, Hesabını Soracağız”, “Şiddetin Kölesi Olmayacağız” dövizleriyle kadınlar arkadaşlarını yalnız bırakmayacaklarını, kadınların çığlıklarının yanıtsız kalmayacağını belirtti.

DKP adına basın açıklamasını okuyan Sanem Deniz Kural yaşanan cinsel şiddet ve taciz olayını şöyle anlattı;

“Geçtiğimiz Pazar günü Eskişehir’in Büyükdere Mahallesi’nde Osmangazi Üniversitesi civarında bulunan evinden çıkan platform üyesi bir kadın arkadaşımız iki kişinin cinsel saldırısına maruz kalmıştır. Kadın arkadaşımızı öğle vakti saat 13:30 sıralarında, koluna girerek yakında bulunan bir inşaata götüren bu iki şahıs, kadın arkadaşımıza tecavüze yeltenmiştir. Bağırarak yardım isteyen arkadaşımızın sesine kimse yanıt vermemiştir. Kadın arkadaşımız şikâyet için polise ve savcılığa başvurduğunda ise oradaki görevlilerin ilgisizliğine ve kötü muamelesine maruz kalmıştır.”

Geçtiğimiz günlerde katledilen İtalyan Sanatçı Pippa Bacca olayının da takipçisi olacaklarını belirten Kural, kadınları cinsel taciz ve tecavüze karşı mücadeleye ve dayanışmaya davet etti. Basın açıklamasının ardından bir süre daha slogan atan kadınlar daha sonra alkışlar eşliğinde dağıldı.
(OG)

16 Nisan 2008 Çarşamba

"Öteki değil komşu!"

Bu sene ikincisi düzenlenen ve 11 Nisan’da başlayan Gepgenç Festivali 6 günlük yoğun bir programın ardından bugün kapanış forumuyla sona eriyor. Farklılıklarla yan yana durabilmek için gençlerin “öteki” gençlerle “komşu” olabilmelerine olanak sağlayabilme amacıyla “komşuluk” temasıyla yola çıkan Gepgenç Festivali; çeşitli atölye, konser, fuar, forum v.b etkinliklerle yaklaşık bir hafta sürdü.

Festival kapsamında 12–13 Nisan tarihleri arasında 20 farklı ülkeden 200’e yakın gençlik kuruluşunun katıldığı bir Gençlik Kuruluşları Fuarı gerçekleştirildi. Fuarın bu seneki konuklarından biriside festivale ilk kez katılan MorEl Eskişehir LGBTT Oluşumu’ydu.

MorEl, 2 gün boyunca açtığı stantla festival katılımcılarına bildiri, broşür ve fanzini ile kendisini tanıtma imkanı buldu. Hayatın her alanında sosyal izolasyona maruz bırakılan lgbtt bireylerin görünürlüğü için festivale katılımın önemli olduğunu belirten MorEl gönüllüsü Cihan Yıldız, önyargı ve nefreti tanımlayan ve bir ayrımcılık ideolojisi olan homofobi ve transfobinin de ancak lgbtt bireylerin hayatın her alanında görünür olması ile aşılabileceğini belirtti.

Festivalin ardından kuşkusuz akıllarda kalan ise sık sık tekrarlanan festival sloganı oldu; “Öteki değil komşu!” (OG)

2 Nisan 2008 Çarşamba

MorEl Fanzini 2. sayısı için yazılarınızı bekliyoruz!


MorEl Eskişehir LGBTT Oluşumu'nun süreli yayını olan
"MorEl Fanzini" ilk sayısının ardından 1 Mayıs'da ikinci sayısını çıkarmaya hazırlanıyor!

Dosya Konusu:
LGBTT* Bireylerin Görünürlüğü/Görünmezliği


"Okulda, işte, mecliste eşcinseller her yerde, kabul et ya da etme eşcinseller her yerde!" diyoruz da peki cidden neredeyiz? Cinsel yönelimimiz ve/veya cinsiyet kimliğimizle görünür mü yoksa görünmez mi yaşıyoruz? Nerelerde görünür, nerelerde görünmeziz? Ne gibi hayat tecrübeleri yaşıyor, görünür/görünmez olunca ne gibi sorunlarla karşılaşıyoruz?

"Okul", "Aile", "Sosyal Çevre", "İş", "Medya", "Yasalar" ve "Politika" başlıkları altında en son 20 Nisan 2008 Pazar saat 18.00'e kadar morel.eskisehir@gmail.com adresine 1000 sözcüğü geçmeyen yazılarınızı bekliyoruz!

Benim söyleyecek sözüm çoook ama dosya konusu dışında diyorsan, 1000 sözcüğü geçmeyecek şekilde istediğin deneme, makale, şiir v.b bize yollayabilirsin. Dosya konusunun dışında gelecek yazılarınıza da imkan dahilinde fanzinde yer vermeye çalışacağız:)

Son olarak istediğin ismi kullanarak yazılarını yollayabileceğini de unutma:)

Hep dedik yine diyoruz;

"Göreceğiz, Duyacağız, Konuşacağız!"


*LGBTT: Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Travesti ve Transeksüel

1 Nisan 2008 Salı

GePGeNç’de ilk defa bu sene MorEl’de olacak!


11–16 Nisan tarihleri arasında ikincisi gerçekleştirilecek olan Gepgenç Festivali’ne bu sene 20 farklı ülkeden 200’e yakın gençlik kuruluşunun katılımı ile 10000’den fazla gencin gelmesi bekleniyor. Festivalin Gençlik Kuruluşları Fuarı kısmında ise ilk kez bu sene MorEl Eskişehir LGBTT Oluşumu da açacağı stantla yer alacak. Bilgi Üniversitesi’nin yeni kampüsü olan santralistanbul*da açılacak fuar 12–13 Nisan tarihleri arasında 11.00–18.00 saatleri arasında gezilebilecek.

Çok sayıda sivil toplum örgütü ve kulübün bu sene ikincisini düzenlediği festivalin kurucuları arasında Bilgi Üniversitesi ve Toplum Gönüllüleri Vakfı yer alıyor. İlk kez 2006 yılında düzenlenen Gepgenç Festivalinin bu sene ki ana teması ise “Komşuluk”. “Konuşmak ötekileri keşfetmektir. Komşuluk konuşlandırmadan konuşmak, ötekilerle yolculuğa çıkabilmektir.” sloganıyla yola çıkan festival bu sene farklılıklarla yan yana durabilmeyi ve gençlerin “öteki” gençlerle “komşu” olabilmelerine olanak sağlamayı amaçlıyor.

Festival programında; insan hakları, sivil toplum, eğitim, fotoğraf, istihdam, çevre ve kültürlerarası öğrenme konularında gerçekleşecek atölyelerin yanı sıra, çeşitli proje ve kampanyaların masaya yatırılacağı iyi örnekler konferansı, 200 gençlik kuruluşunun biraraya geleceği fuar ve forumlar da gençler ile buluşacak. Curcuna başlığıyla düzenlenen kültür, sanat ve eğlence etkinliklerinde ise; müzik ve dans atölyeleri ile Sulukule Roman Orkestrası, Kreş, Gayda İstanbul, Kırmızı Kart, Gevende, Ayben&Fairuz Derinbulut, Kumm, Babazula, Yenitürkü, Gripin ve Cümbüş Cemaat gruplarının vereceği konserler yer alacak. Kitapları gerçek insanlar olan “Yaşayan Kütüphane” ve kıraathane kültürüne başka bir yaklaşım getiren “Sosyal Haklar Kıraathanesi” ise, festivalin diğer ilgi çeken etkinlikleri arasında.

Festivale katılım herkese açık ve ücretsiz ancak katılımcı sınırı olan atölye çalışmaları için önceden kayıt yaptırmak gerekiyor. Önkayıtlar için gerekli bilgi internet üzerinden festival program sayfasından edinilebilir.


Festival hakkında detaylı bilgi için;

http://www.gepgencfestival.net


*santralistanbul;
Eski Silahtarağa Elektrik Santrali
Silahtarağa Mah. Kazım Karabekir Cad. No:1
Eyüp/İstanbul