Translate

6 Kasım 2009 Cuma

11 ÜLKE, ONLARCA ÖRGÜT ve YÜZLERCE KİŞİ...

11 ÜLKE, ONLARCA ÖRGÜT ve YÜZLERCE KİŞİ...
Ortak Mücadele – Hep Birlikte

Bu ülkede tecavüzün, tacizin, cinayetin cezasız kalmasını kabul etmiyoruz:
HAKSIZ “Haksız Tahrik indirimi”ne son!
Yer: Taksim Meydanı, Beyoğlu
Gün: 9 Kasım 2009, Pazartesi
Saat: 19:30

Bizler, açık insan hakları ihlalleri olan, cinselliğimize ve bedenimize karşı işlenen suçların artık cezasız kalmaması için tarihi bir adım atıyoruz: 11 ülkede onlarca örgütten, yüzlerce kişinin sesini sokağa taşıyoruz ve cinsel hakların insan hakları olarak güvenceye alınmasını talep ediyoruz! Feministler, kadın ve LGBTT platformları olarak 9 Kasım’da Uluslararası Cinsel ve Bedensel Haklar Koalisyonu’nun örgütlediği “Ortak Mücadele – Hep Birlikte” kampanyasına destek veriyoruz.

Kampanya’nın Türkiye ayağında kadın, eşcinsel, travesti ve transseksüel katillerine verilen cezalarda, “haksız tahrik” indirimini düzenleyen Türk Ceza Kanunu’nun 29. maddesinin cinsiyetçi uygulamasına dur diyor ve cinsel şiddet suçlarında bu maddenin artık uygulanmamasını talep ediyoruz!

9 Kasım Pazartesi günü Taksim meydanında Tiyatro Boyalı Kuş’un gerçekleştireceği sokak performansının ardından bir basın açıklaması ve TMMOB’da bir panelle “haksız tahrik indirimlerini” protesto edeceğiz. Tüm değerli basın mensuplarını etkinliğimize gelerek mücadelemizi görünür kılmaya ve bize destek vermeye davet ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder