Translate

4 Temmuz 2007 Çarşamba

İstanbul'da Özgürlük İçin Gökkuşağı Doğdu!


15. Eşcinsel Onur Haftası sona erdi. Birçok film gösterimi ve forumun yapıldığı onur haftası etkinliklerinde ‘’Şehirler Arası Diyaloglar’’ forumunda MorEl Eskişehir’den Devrim Çelik konuşmacı olarak yer aldı ve MorEl’i tanıtan bir sunum gerçekleştirdi. Sunumun hemen ardından Eskişehir’de eylem görüntülerinden derlenen kısa bir video gösterimi de yapıldı. Yukarıda bu videoyu izleyebilirsiniz.

30 Haziran’da gerçekleş- tirilen “Okulda, İşte, Mecliste Aktivizm Her yerde” forumunda ise İtalyan Komünist Yeniden Doğuş Partisi Transeksüel Milletvekili Vladimir Luxuria’nın katılımı ile LGBTT bireylerin Türkiye’de yaşadıkları sorunlar ve çözüm yolları üzerine hoş bir sohbet gerçekleştirildi. Görünür olan ve LGBTT bireylerin haklarını savunabilecek bir milletvekili ile ancak mecliste sesimizi duyurabileceğimizi belirten Luxuria, ayrıca LGBTT bireylerin sorunlarını Türkiye İçişleri Bakanı ile de görüşüp dile getireceğini belirtti. Kürşad Kahramanoğlu’nun moderatörlüğünde gerçekleştirilen ve yaklaşık 2 saat süren foruma İstanbul Valiliği İnsan Hakları İl Masası Eski Başkanı Vildan Yirmibeşoğlu katılmazken Lambdaistanbul’dan Sude Dönmez’de travesti ve transeksüel örgütlenmenin gerekliliğini ve bu alanda ki hedeflerini anlattı.
“Okulda, İşte, Mecliste Aktivizm Her yerde” forumundan sonra Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği gönüllüleri tarafından tiyatro gösterimi de gerçekleştirildi. Travesti ve transeksüel örgütlenmenin gerekliliği üzerine tamamen amatör oyuncular tarafından gerçekleştirilen oyun izleyenlerin büyük beğenisini topladı ve uzun süre ayakta alkışlanarak son buldu.
Birçok eğlencenin de organize edildiği Onur Haftası etkinlikleri Aylim Aslım konseri ile sona erdi.
1 Temmuz Pazar günü ise 25 metrelik dev gökkuşağı bayrağı ile bugüne kadarki en coşkulu ve en fazla katılımlı Onur Yürüyüşü gerçekleştirildi. Hemen ardından dağıtılan ödüllerde Alev Alatlı, Bursasporlu Esnaf ve Taraftarlar Derneği, Ebru Gündeş, Deniz Baykal ve Erol Köse yıl içerisindeki homofobik söylemleri için 3. Hormonlu Domates Homofobi Ödülleri’ne layık görüldü.(O.G)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder