Translate

26 Haziran 2007 Salı

Şehirlerarası Köprüler Kuruyoruz, Artık Daha Yakınız!

Yıllarca Ankara ve İstanbul'da süren, zaman zaman baska şehirlerde filizlense de devamı gelemeyen lgbtt örgütlenmelerinin son aylarda artması ve baska şehirlere yayılmasıyla birlikte ülke genelinde bir kıpırdanma, bir birliktelik duygusu belirdi gözle görülür biçimde.


Peki ne oldu, nasıl oldu muhakkak ki bir çok nedeni var ancak duruma birde içerden bakmak gerekiyor şu sıra. Neden ve nasıl örgütleniyoruz, neler hissediyor, ne gibi kaygılar, ne gibi umutlar besliyoruz, bir araya geldiğimizde ve/veya kamusal alana ilk çıktığımızda neler hissettik, ilk tepkiler geldiğinde neler düşündük, kırılan motivasyonumuzu nasıl dirilttik, birbirimizi anlamak, ortaklaş
mak için ne gibi adımlar attik.

Ankara, Antalya, Eskisehir ve İzmir'den örgütlenme deneyimlerini dinlerken bu sorulara her birlikte yanıtlar bulacak, birbirimize taktikler verecek, olumlu/olumsuz ama yapıcı eleştirilerimizi paylaşacağız.

Mücadele bizim, hayaller bizim, umutlar bizim... Acısı, tatlısıyla biraraya gelme serüvenimizi anlatan hikayeler bizim. Anlatılan bizim hikayemiz...

28 Haziran Perşembe günü Lambdaistanbul'un organizasyonunu yaptığı Onur Haftası Etkinlikleri kapsamında saat 15.30'da Fransız Kültür Merkezi'nde(İstanbul) gerçekleştirilecek foruma herkes davetlidir!

Konuşmacılar:
Buse Kılıçkaya (Pembe Hayat - Ankara)
Devrim Çelik (MorEl Eskişehir)
Ekrem B. Bilginer (Antalya Gokkusagi)
Salih Canova (Kaos GL Izmir)
Moderator: Bawer Cakir (Lambdaistanbul)

Adres: Fransız Kültür Merkezi
İstiklal Caddesi No. 8 - 34435 - Taksim / İstanbul
Tel : (0212) 334 87 40 faks : (0212) 334 87 41
E-mail institut@infist.org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder