Translate

19 Mart 2010 Cuma

MorEL’den Kavaf’a İstifa ve Eskişehir'de Transfobiye Son Çağrısı

MorEL Eskişehir LGBTT Oluşumu trans bireylere yönelik para cezalarına dur demek için, eşcinselliğin “hastalık” literatüründen 40 yıl önce kaldırıldığını Kavaf’a hatırlatmak için Anadolu Üniversitesi’nde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklaması şöyle:

Oy birliği ile transfobi!

Eskişehir Zührevi Hastalıklar ve Fuhuşla Mücadele Komisyonunun aldığı karar, gizli olarak denetimsiz fuhuş yapan “bay”, “bayan”, “transseksüel”, “travesti” ve “benzeri kişilerin” 286 TL ile 1144 TL arasında para cezası ile cezalandırılmasını öngörüyor.
Yasalar, kişinin kendi bedeni üzerinde hak sahibi olmasını güvence altına alırken Ceza Kanunu, kişilerin zorla fuhuş yaptırılmasını ve fuhuşa teşvik edilmesini suç olarak tanımlar ancak seks işçiliği bir suç değildir!
Trans bireylerin hayatta kalabilmek için seks işçiliğinden başka hiçbir para kazanma imkanları bulunmamaktadır. Usulsüz bu karar hak ihlallerini arttırmakta, gün içinde trans bireylerin para cezası korkusuyla sokakta yürümesini bile engellemektedir. Gizli fuhuş gerekçesinin altında açıkça transfobi mevcuttur. Bu karar acilen iptal edilmelidir!

Kavaf Özür Dile ve İstifa Et!
Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, yazılı basına vermiş olduğu demeçte, “eşcinselliğin bir hastalık olduğunu ve tedavi edilmesi gerektiğini” ifade etmiştir.
Eşcinsellik, biseksüellik ve heteroseksüellik gibi insanda tanımlanan üç yönelimden biridir. Her şeyden önce bir hastalık değil yönelim farklılığıdır. Eşcinselliğin bir hastalık olduğu yaklaşımı 40 yıl önce terk edilmiş ve psikiyatrik hastalık tanı listelerinden çıkarılmıştır. Uluslararası ve ulusal hekim örgütlerince eşcinsellik heteroseksüellik gibi sağlıklı bir durum olarak kabul edilmektedir. Bu açıklamasından ötürü Kavaf acilen tüm lgbtt bireylerden özür dilemeli ve sorumsuzluğu nedeniyle de istifa etmelidir!

Nefret cinayetleri son bulsun, nefret suçu tanımlansın!
Lezbiyen, gey, biseksüel, travesti ve transeksüel(lgbtt) bireylere yönelik haklar ihlalleri erkek egemen sistemden beslenerek yoğun bir şekilde devam etmektedir.
2010 yılının başından beri Denizli, Afyonkarahisar, Antalya ve İstanbul’da üç gey ve iki transseksüel öldürüldü. Ayrıca Ankara’da bir transseksüel ve Diyarbakır’da bir gey bıçaklı saldırılar sonucu yaralanırken yine Diyarbakır’da bir transseksüel linç edilmek istendi. Üstelik bunlar sadece bizim bilebildiklerimiz!
Biz MorEl Eskişehir Lgbtt Oluşumu olarak nefret cinayetlerinin takipçisiyiz! Ceza Kanununda nefret suçunun tanımlanmasını talep ediyoruz!

Bağır herkes duysun, homofobi ve transfobi son bulsun!
Hayatın her alanında homofobi ve transfobiden kaynaklı ayrımcılığa ve şiddete maruz kalan LGBTT bireyler için devlet, yargı, polis, medya insan hakları çerçevesinde görev ve sorumluluklarını acilen yerine getirmelidir!

Dayanışma Gücümüz, Özgürlük Hedefimiz!

MorEl Eskişehir LGBTT Oluşumu

Tel: 05065745863

Destekleyen Kurumlar:
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)
Bursa Anarşist Karnaval
Çeviri Eylem Kolektifi
Disk
Emekçi Hareket Partili Lgbtt’ler
Eskişehir Demokratik Kadın Platformu
Emekli-Sen
FeministBiz
Kaos GL Derneği
Lambdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği
Nefret Cinayetlerini Duyuruyoruz İnsiyatifi
Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği
Siyah Pembe Üçgen LGBTT Derneği
Sosyalist Demokrasi Partili Kadınlar (SDP)
Sosyalist Feminist Kolektif (SFK)

Ulusal Basında eylemle ilgili çıkan haberler: http://www.dha.com.tr/n.php?n=bakan-kavafa-bantli-protesto-2010-03-17

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder