Translate

5 Aralık 2009 Cumartesi

Cinayet Zanlısına Ömür Boyu Hapis


Sır cinayet çözümlenecek
Bursa’da Münevver Karabulut gibi başı kesildikten sonra cesedi çöp konteynırına atılan transeksüelin katil zanlısı hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle dava açıldı.
Savcının hazırladığı iddianamede, şüphelinin, transseksüel Eda Yıldırım’ı kendisiyle ilişkiye girdikten sonra 31 gün boyunca hiç aramadığı ancak cesedin ortaya çıkması üzerine toplam 162 kez aradığı belirtildi.

Transseksüel Eda Yıldırım’ın başı kesilmiş cesedi bir konteynırın içinde bulunmuştu. Şüpheli, önümüzdeki günlerde ağır ceza mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.

Yaklaşık 8 ay önce merkez Yunus Emre Mahallesi Yaprak Sokak’ta başı kesildikten sonra cesedi çöp konteynırına atılan transseksüelin 38 yaşındaki Eda Yıldırım olduğu, parmak izinden yola çıkılarak belirlendi.

Yıldırım’ın otomobilindeki peçetede bulunan sperm örneklerinden yola çıkan cinayet masası ekipleri, bu kişinin DNA raporunu çıkardı.
Bir barda sahneye çıkan transseksüel Yıldırım’ın tüm arkadaşlarım yakın takibe alan polis, bir su firmasında pompacı olarak çalışan 29 yaşındaki S.Ö.’ye ulaştı. Olayın faili olduğu iddiasıyla gözaltına alman S.Ö., ifadesinde Eda Yıldırım ile askerdeyken tanıştığını belirterek, “Olay günü onu otelden aldım. Pikniğe gittik. Arabayı benim kullanmamı istedi. Araç içinde ilişkiye girdik. Ter içinde kaldım. Spermlerin bana ait olduğu doğrudur. Çünkü onunla ilişkiye girdim. Ama onu kesinlikle öldürmedim. Daha sonra da otele bıraktım. Kendisini 9 yıldır tanırım. Suçsuzum.” diye ifade verdi.

Soruşturma Tamamlandı
Savcılık, halen kayıp olan Eda Yıldırım’ın kesik başını arıyor. Soğuk bir yerde tutulduğu düşünülen Yıldırım’ın kesik başı, şüpheliyle en son ilişkiye girdikleri Bilecik’in İlyasbey Köyü’nde yapılan bütün aramalara rağmen bulunamadı. Savcılığın titiz bir şekilde sürdürdüğü soruşturması sona erdi. Cesedin bulunmasından 5 gün sonra ifadeye çağrılan şüpheli S.Ö.’nün emniyete giderken maktule ile birlikte çekilmiş cinsel ilişki görüntüleri bulunan cep telefonunu kırarak imha ettiği tespit edildi.

İddianame Hazırlandı
Savcının hazırladığı iddianamede, şüphelinin, Eda Yıldırım’ı kendisiyle ilişkiye girdikten sonra 31 gün boyunca hiç aramadığı ancak cesedin ortaya çıkması üzerine toplam 162 kez aradığı belirtildi. Ayrıca zanlının, Yıldırım’ın kaldığı otelde 3 gün boyunca konakladığını savcıdan gizlediği tespit edildi. Savcı, soruşturmayı farklı yöne çekmeye çalıştığı düşünülen zanlının maktuleyi aralarında çıkan bir mesele yüzünden öldürmüş olabileceğini ileri sürdü. Zanlı hakkında, "canavarca his saikıyla adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle dava açıldı.

Bursa Hakimiyet
12/03/2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder