Translate

30 Mayıs 2009 Cumartesi

TAHRİK, NEFRET SORUMLU DEVLET!

Nefret Cinayetlerini Durdurun! Katilleri Yakalayın ve Suç Ortağı Olmayın!

Türkiye’de lezbiyen, gey, biseksüel, travesti ve transeksüel bireylere yönelik nefret cinayetleri artarak devam etmektedir.

22 Mayıs cuma sabahı bir transseksüel arkadaşımız daha öldürüldü! Çağla ilk değildir, bu ülkede son üç yılda cinsel yönelimleri, cinsiyet kimliği nedeniyle 29 eşcinsel ve transseksüel öldürüldü.

8 Mart 2007 Mersin'de Gökçe, 2008'de İstanbul'da bir seri katil tarafından öldürülen 5 eşcinsel erkek, 12 Kasım 2008'de Ankara'da pompalı tüfekle öldürülen Eryaman Davası'nın tanıklarından Dilek İnce, 10 Mart 2009'ta İstanbul'da Ebru, Bursa'da 22 Mart 2009'da kafası ve cinsel organı kesilerek öldürülen Eda, 27 Mart 2009'da Edirne'de cinsel ilişki önerdiği iddiasıyla öldürülen Şükrü Gençer, Ankara'da 11 Nisan 2009'da evinde bıçaklanarak öldürülen Melek bunlardan sadece birkaçı. Katiller ya bulunamadılar ya da ceza indirimlerinden yararlandılar.

Katiller, sadece silahı, bıçağı tutan ellerin sahipleri değildir. Katiller, lgbtt bireyleri temel hak ve özgürlüklerinden mahrum ederek yaşamaya zorlayan sistemdir. Katiller, bu sorunları çözmek için çaba göstermeyen ve bu cinayetlere sessiz kalan, yasal düzenlemeler yapmayan yetkililerdir.

Yıllardır talep ettiğimiz anayasal ve yasal düzenlemeler yapılmadıkça, “nefret suçu” tanımı hukuk sisteminin bir parçası olmadıkça, Bakan’ından gazetecisine, nefret söylemini pompalamakta ısrar eden, buna tepki göstermeyen herkes, Çağla ve tüm öldürülen lezbiyen, gey, biseksüel, travesti ve transeksüel bireylerinin katilleri ve suç ortaklarıdır.

İnsan haklarının herkes için hemen şimdi olması gerektiğini söyleyen bizler;

Nefret cinayetlerinin sona ermesini, yasalarca nefret suçunun tanınmasını, Anayasa’da cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğinin tanınmasını, acilen devletin sorumluluğunu bilerek lgbtt bireylere yönelik ayrımcılık ve şiddete karşı koruyucu yasa ve uygulamaları yerine getirmesini talep ediyoruz.

Lezbiyen, gey, biseksüel, travesti ve transeksüel bireylerin ayrımcılığa ve şiddete uğramadığı bir toplum için buradayız ve hak mücadelemizi sürdüreceğiz!


Sessiz Kalma, Suça Ortak Olma!

TAHRİK, NEFRET SORUMLU DEVLET!

NEFRET SUÇLARI POLİTİKTİR!

NEFRETİ TANI, KATİLLERİ BUL!

SUSMA HAYKIR EŞCİNSELLER VARDIR!

SUSMA HAYKIR TRANSEKSÜELLER VARDIR!

EŞCİNSELLER SUSMAYACAK, SUSMAYACAKLAR SUSMAYACAK!

BASKI ŞİDDET AHLAKSA BİZ AHLAKSIZIZ!

KURTULUŞ YOK TEK BAŞINA YA HEP BERABER YA HİÇ BİRİMİZ!

NEFRET CİNAYETLERİNE, NAMUS CİNAYETLERİNE, ERKEK ŞİDDETİNE, DEVLET ŞİDDETİNE, SON!

HOMOFOBİYE, TRANSFOBİYE, CİNSİYETÇİLİĞE, AYRIMCILIĞA, ŞİDDETE, SON!

HOMOFOBİ, TRANSFOBİ, NEFRET, ÖLDÜRÜR!

MorEl Eskişehir LGBTT Oluşumu,

Eskişehir Demokratik Kadın Platformu, LGBTT Hakları Platformu,

Emekçi Hareket Partili LGBTT’ler, Emekçi Hareket Partili Kadınlar,

Kadın Emeği Kolektifi, Öğrenci Kolektifinden Kadınlar,

Eskişehir Halkevci Kadınlar, TMMOB, DİSK Bölge Temsilciliği, KESK,

GençSen, Emekli-Sen, İHD, DTP, EMEP, ÖDP, SDP, SGD, EGEV

1 yorum:

  1. sonuna kadar arkadanızdayım ve destekçinizim herşey için teşekkürler sıkı bir takipçinizim başarılarınızın devamı dilegiyle...

    YanıtlaSil