Translate

24 Şubat 2010 Çarşamba

Nefret Cinayetlerine ve Medyadaki Homofobiye Karsi Eylem'e MorEl olarak Çağrıyoruz...

Nefret Cinayetlerine ve Medyadaki Homofobiye Karsi Eylem

Son 2 Ayda 5 kisi daha Nefret Cinayetine Kurban Gitti! Homofobi ve Transfobi Oldurmeye Devam Ediyor, Medya Destekliyor!

2010 basindan beri, yani sadece iki ayda Denizli, Afyonkarahisar, Antalya ve Istanbul’da 5 nefret cinayeti islendi; 3 gey ve 2 transseksuel olduruldu. Ankara’da bir transseksuel ve Diyarbakir’da bir gey bicakli saldirilar sonucu yaralanirken yine Diyarbakir’da bir transseksuel linc edilmek istendi. Ustelik bunlar sadece bizim bildiklerimiz!

Gerek haber aldigimiz gerekse hukuk hattimiza gelen hak ihlalleri basvurulari durumun kaygi verici boyutlarini her gun yeniden hatirlatiyor! Internet ceteleri, saldirilar, linc girisimleri,...

Siddet azalmiyor aksine fiziksel siddet Lezbiyen, Gey, Biseksuel, Travesti ve Transeksuel bireyler uzerinde agirligini daha da fazla hissettiriyor! Homofobi ve transfobi kisa surede bu kadar can almisken, medya bu cinayetleri gundemlestirmiyor, onun yerine homofobik, bilimdisi sarlatanlari birer tip otoritesi olarak ilan edip "escinsellik tedavileri"nin reklamini yapiyor.

Nefret suclarina haber degeri vermeyen medyanin Zekeriya Beyaz, Esra Erol ve Cemil Ipekci'nin homofobik aciklamalarina yer vermesi ise medyadaki homofobinin toplumdaki nefreti nasil da beslediginin bir kanitidir!

Homofobiye, bifobiye, transfobiye ve nefreti ureten medyanin sessizligine karsi ses cikarmak icin 27 Subat Cumartesi, Saat:13.00 da Galatasaray Meydan'inda bulusuyoruz!


Tarih: 27 Subat Cumartesi
Saat: 13.00
Yer: Galatasaray Meydani

* 26 Subat Cuma, Saat:15.00 dan itibaren doviz ve eylem hazirliklari icin Lambdaistanbul Kultur Merkezi acik bulunacaktir, kendi dovizini hazirlamak isteyenler icin malzemeler (olabildigince) Lambdaistanbul tarafindan temin edilecektir. Eylem hazirliklari icin yardiminizi bekliyoruz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder