Translate

1 Şubat 2010 Pazartesi

Çukurovalı Eşcinseller de Örgütleniyor...


Ankara, İstanbul, İzmir, Eskişehir, Diyarbakır'ın ardından Adana'daki eşcinseller de örgütlenme kararı aldı. "Çukurova Eşcinsel İnisiyatifi" adı ile toplanan girişim ilk buluşmasını 26 Aralık 2009 tarihinde Adana ve Antakya'dan gelen eşcinsellerle yaptı.

Sivil Toplum Geliştirme Merkezinin (STGM) Adana Yerel Destek Merkezinde gerçekleşen 10 kişin katıldığı ilk toplantının amacı Adana'da örgütlenme girişiminde bulunmaktı.

Çukurova Eşcinsel İnisiyatifi dayanışma çağrısında bulundu

“8 Ocak tarihinde tekrar buluştuk fakat bu kez sayımız 5'e düşmüştü. Toplantı salonlarına gelmek istemeyen, çekinen kişilerle bir arada olabilmek için 13 Şubat 2010 tarihinde Happy Hour yapalım diye düşündük. Belki böylece daha fazla kişiye ulaşabilir derdimizi anlatabiliriz.”

“Kısa bir metin hazırlayarak, çoğaltıp Happy Hour’da gelenlere dağıtacağız. Happy Hour öncesi gelenlere kısa bir bilgilendirme yapalım ardından tanışalım, kaynaşalım, biralarımızı içelim diye düşündük.”

“Bizimle bu yolda yürüyecek ve destek olacak kişilere bir şekilde ulaşmamız gerektiğini düşünüyoruz. Bu Happy Hour sonrasında da bizimle olmak isteyenler kısmen de olsa belli olacaktır. Bir inisiyatif oluşturalım dedik ve Çukurova Eşcinsel İnisiyatifi adını bulduk.”

“Çukurovalı eşcinsellerin de söz hakkı olmalı”
“Örgütlenmek kolay olmayacak ve bu yüzden hepinizin desteğine ihtiyacımız var. Örgütlenme sürecinde yepyeni fikirlere de açığız.”
“Umarız bu işi hep birlikte başarabiliriz ve Çukurova bölgesindeki eşcinseller de artık kendilerinin söz hakkı olduğuna inanır ve olumsuzluklara hep birlikte ses çıkarabiliriz.”
Bu Happy Hour'da sizleri de Adana'da görmek bizi mutlu edecektir. Hem bize bu yolda destek olmanız hem de tecrübelerinizi bizimle paylaşmanız için sizleri bu sosyal toplantıya bekliyoruz.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder