Translate

7 Temmuz 2009 Salı

Hesap Verin!

Basına ve Kamuoyuna

Hesap Verin!

4 Temmuz 2009 gece 00.00 sularında Atatürk caddesinde yürüyen iki trans arkadaşımıza beysbol sopalarıyla 5-6 kişi saldırmışlardır. Üzerlerine bira şişesi fırlatan saldırganları arkadaşlarımız caddede bulunan polise şikâyet etmelerine rağmen polis ilgilenmemiş ardından da saldırganlar arkadaşlarımızı sopalarla dövmüşlerdir. Bu ülkede yaşayan herkesi korumakla yükümlü olan polis şiddet mağduru arkadaşlarımıza yardım etmemiş hastaneye götürmek yerine bir de hakaret edip biber gazı sıkmıştır. Bir arkadaşımız yürüyemeyecek halde diğerinin kafasında dikişler mevcut, kolları bacakları yara içinde olan arkadaşlarımızla Devlet Hastanesinde de ilgilenilmemiştir.

Saldırıyı ve saldırganları teşhir ediyoruz!

Edindiğimiz bilgilere göre saldırganların isim ve lakapları ise şöyle; Barış Erkin, Simitçi Erhan, Matis Faruk, Kuaför Hasan ve arkadaşlarıdır. Kırmızı toprak mahallesinde çeteleşen bu ekip sistematik bir şekilde trans arkadaşlarımıza şiddet uygulamakta ve ölümle tehdit etmektedir. Saldırılar aynı yerde belirli aralıklarla aynı kişiler tarafından gerçekleştirilmektedir ve “Kırmızı Toprak Çetesi” diyebileceğimiz bu çeteleşmeye polis acilen müdahale etmelidir!

Kimin Ahlak’ı ?

Kişi güvenliği ve yaşama hakkına doğrudan uygulanan bu baskı, şiddet ve cinsel saldırılar heteroseksist erkek egemenliğinin ürettiği homofobik ve transfobik davranışların uygulanmasıdır. ‘Genel Ahlak’ yaftasıyla ayrımcılığın ve yok saymanın üzeri kapatılarak, yaşadıklarımız meşru gösterilmeye çalışılmaktadır!

Nefret’e Hayır!

Türk Ceza Kanunu’nda “nefret suçu” tanınmalı, nefret cinayetleri son bulmalıdır. Anayasal eşitliği düzenleyen 10. maddeye “cinsel yönelim” ve “cinsiyet kimliği” ibareleri eklenmelidir.

Travesti ve transeksüeller yalnız değildir!

Yasalarca yok sayılarak devlet eliyle meşrulaştırılmaya çalışılan özellikle trans bireylere yönelik nefrete dayalı şiddete karşı ses çıkarıyoruz! Translar yalnız değillerdir, adalet yerini bulana saldırganlar ceza alana kadar bu olayın ve bundan sonraki her olayın her zaman olduğu gibi takipçisi olacağız.

LGBT Hakları Platformu
İzmir Siyah Pembe Üçgen Derneği
Kaos GL Derneği
Lambdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği
MorEl Eskişehir LGBTT Oluşumu
Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği
Piramid Diyarbakır LGBTT Oluşumu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder