Translate

4 Temmuz 2009 Cumartesi

ARTIK YETER! NEFRET CINAYETLERI SON BULSUN!

ARTIK YETER! NEFRET CINAYETLERI SON BULSUN!

29 Haziran 2009 Pazartesi gunu oldurulen transseksuel arkadasimiz Hadise, son 3 yilda nefret cinayetlerine kurban verdigimiz 30. arkadasimiz. Olumlerinden haberdar olamadigimiz nefret cinayeti kurbanlarinin sayisinin bunun cok uzerinde oldugunu biliyoruz.


Turk Ceza Kanunu’nda “nefret sucu” tanimi yapilmadikca Lezbiyen, Gey, Biseksuel, Travesti ve Transseksuel (LGBTT) bireylere yonelik suclarin failleri ceza indirimlerinden faydalanmaya devam edecekler.


Anayasal esitligi duzenleyen 10. maddeye “cinsel yonelim” ve “cinsiyet kimligi” ibareleri eklenmedikce bu failler kendileriyle esit bir yurttasa yonelik suclar islediklerini bilmeyecek, yargi keyfi uygulamalarina devam edecek.


Bizler LGBTT bireylere karsi islenen nefret suclarina karsi sessiz kaldikca Ahmet Yildiz, Dilek Ince, Ebru, Melek ve Hadise’nin acisina yeni acilar eklenecek ve belki de bir sonraki kurban biz olacagiz.


Sessizce siramizi beklemeyecegimizi ilan ediyoruz!
Nefret Suclari yasal olarak taninsin!
Anayasa’nin 10. maddesine “cinsel yonelim” ve “cinsiyet kimligi” ibareleri eklensin!
Arkadaslarimizi katledenleri hizla yakalayip etkin bir sekilde yargilamayan sorumlular adil bir sekilde sorusturulsun!


LGBTT Bireylerin Insan Haklari’nin temel bir insan haklari meselesi oldugunu dusunen tum kisi ve yapilari dayanismaya cagiriyoruz.

LGBT Haklari Platformu
Izmir Siyah Pembe Ucgen Dernegi
Kaos GL Dernegi
Lambdaistanbul LGBTT Dayanisma Dernegi
MorEL Eskisehir LGBTT Olusumu
Pembe Hayat LGBTT Dayanisma Dernegi
Piramid Diyarbakir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder