Translate

23 Kasım 2008 Pazar

Eskişehir'de kadına yönelik şiddet raporu açıklandı!

22 kasım'da Eskişehir Demokratik Kadın Platformu, KESK'de şiddet raporu açıkladı. Tam metin ise şöyle;
BASINA VE KAMUOYUNA
Eskişehir Demokratik Kadın Platformu olarak bizler 10 yılı aşkın bir süredir, kadınların yaşadığı sorunları, erkek egemenliğini, ayrımcılığı, kadına yönelik şiddet olaylarını, cinsel taciz ve tecavüz olaylarını gündemleştirmeye, bunlara karşı mücadele etmeye ve kadın dayanışmasını büyütmeye çalışıyoruz.


Kadına Yönelik Şiddete Karşı Dayanışma Ve Mücadele Günü olan 25 Kasım arifesinde kentimizde yaşanan Kadına Yönelik Şiddet olaylarının hatırlanması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü yaşanan kadına yönelik şiddet olayları hatırlandıkça ve hatırlatıldıkça bunların engellenmesi için mücadele edilebilir.

Eskişehir Demokratik Kadın Platformu olarak bizler, bundan böyle her 25 Kasım öncesinde yıl içinde kentimizde yaşanan kadına yönelik şiddet olaylarını bir rapor halinde kamuoyuna sunacağız, toplumun bu konuda hafızası olacağız.

25 KASIM 2007–25 KASIM 2008 TARİHLERİ ARASINDA ESKİŞEHİR’DE KADINA YÖNELİK ŞİDDET OLAYLARI RAPORU

Eskişehir de birebir platformumuza gelen olaylar ile basın da çıkan kadına yönelik şiddet olaylarının bir kısmının dökümü aşağıdadır:
—18.02.2008 tarihli gazete haberine göre, evli bir çift ev sahiplerini 52 yerinden bıçaklayarak öldürmüş, ev sahibinin küçük yaştaki kızına erkek olan şüpheli, eşinin yardımıyla tecavüz etmiştir. Olayın yargılamasına devam edilmektedir.
— 07.03.2008 akşamı üç kişi, üç üniversite öğrencisi kadına cinsel saldırıda bulunmuş, kadınları zorla arabaya bindirmeye çalışmıştır. Kadınların şikâyeti sonrasında kişiler yakalanmış, yargılanmış ve sadece bir kişi ceza alınmıştır.
— 08.03.2008 tarihinde 8 Mart Kadınlar Günü sebebiyle gerçekleşen basın açıklamasının ardından, polis bir kadını takip etmiş ve psikolojik şiddet uygulamıştır.
—07.04.2008 tarihinde Yeni Bağlar Mahallesi’nde kadına tacizde bulunan şüpheli, verilen eşkâl doğrultusunda yapılan arama çalışmaları sonucunda Yeşiltepe Mahallesi'ndeki evinde yakalanmıştır.
— 20.04.2008 tarihinde Eskişehir’in Büyükdere Mahallesi’ndeki evinden çıkan platform üyesi bir kadın, iki kişinin cinsel saldırısına ve tecavüz girişimine maruz kalmıştır. Olayın yasal süreçleri devam etmektedir.
—13.06.2008 tarihinde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğrencisi bir kadın ile Anadolu Üniversitesi öğrencisi başka bir kadına teşhircilik yaparak cinsel tacizde bulunan bir kişi polis tarafından yakalanmış ve hakkında yasal işlem yapılmıştır.
—21.07.2008 tarihinde bir kişi cinsel saldırıya uğradığı iddiasıyla güvenlik güçlerine başvurmuştur. Bu kişi jandarmaya verdiği ifadesinde, bir kişinin kendisini evinini önünden silahla zoruyla kaçırarak, Ağapınar Mahallesi'ndeki bir akaryakıt istasyonunda tecavüz ettiğini ve evine götürdüğünü söylemiştir.
—04.11.2008 tarihinde Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde bir kadın eski eşinin tecavüzüne uğramıştır. Saldırgan yakalanmıştır.
—Geçen sene Ramazan ayında Çarşı Karakolunun karşısında, iki kadın bir erkeğin saldırısına maruz kalmıştır. Olay sonrası kadınlar oruç tutmuyorlar diye karakolda psikolojik şiddete uğramışlardır. Olayın davası halen devam etmektedir
—Osmangazi Tıp Fakültesinin karşısında 2 erkek 1 kadına tecavüze teşebbüs etmiş, ardından da kaçmıştır. Tecavüz girişimcileri yakalanamamıştır.

—Tanıdığı bir erkeğin tecavüzüne uğrayan genç kadının davası halen devam etmektedir.
—İstanbul-Eskişehir seferinde yapan trende bir kadın taciz edilmiş, saldırgan yakalanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder