Translate

18 Kasım 2007 Pazar

Kadına Şiddete Hayır!

MorEl'in de bir bileşeni olduğu Eskişehir Demokratik Kadın Platformu kadınlara uygulanan şiddeti 17 Kasım günü düzenledikleri bir basın açıklamasıyla kınadı. Açıklama şöyle;

Kadına yönelik şiddet dünyanın tüm toplumlarında yaygın olarak rastlanan bir şiddet türü. Kadınlara yönelik şiddet evrensel olmakla birlikte bir çok kadın etnik kökeni, sınıfı, kültürü, cinsiyeti, cinsel yönelimi, cinsiyet kimliği ya da HIV statüsü nedeniyle de hedef seçiliyor. Irak’ta bombalar altında bir anne ve çocuk ölüyor. Onlarca polis karakolunun işkencehanelerinde kadınlara işkence yapılıyor. Doğumdan ölüme kadar, savaş zamanında olduğu kadar barış zamanında da biz kadınlar, devlet, toplum ve ailelerimizin ellerinde şiddet ve ayrımcılığa maruz kalıyoruz. Dünyanın neresinde olursak olalım biz kadınların maruz kaldığı şiddetin her türüyle ülkemizde de karşı karşıyayız.
  • Aile içi şiddet ve namus cinayetleri artarak devam ediyor.

  • Yeni anayasa düzenlemeleri, kadınların mücadelesi sonucu kazanılan hakların gerisine düşerek cinsiyetçi bakış açısını toplumun her kesiminde daha da fazla hakim kılmaya çalışıyor.

  • Kamu personel yasası ve sosyal güvenlik yasası gibi yasalarla kadınlar kamusal alandan dışlanıyor.

  • Lamdaistanbul (LGBTT) dayanışma derneği hukuka ve ahlaka aykırı olma gerekçesiyle kapatılmaya çalışılıyor. Toplumun her kesiminde var olan homofobi ve transfobi devlet ve medya tarafından yaygınlaştırılarak nefret cinayetleri arttırılıyor.

  • Son günlerde gündeme gelen türban tartışması ile kadınlar “türbanlı” ve “türbansız” olarak saflaştırılıyor. Bu tartışmayla aslında erkek egemenliğinin kadınlar üzerindeki baskısı artırılıyor.

  • Kürt sorununda demokratik çözümden yana tavır alınmıyor. 24. sınır ötesi operasyon kardeş halkları birbirine düşman ediyor. Bu savaşta en çok acıyı çeken Kürt kadınlar hem ulusal hem cinsel kimliklerinden dolayı baskılanıyor. Türk ve Kürt analarının gözyaşları militarizmin oyunlarının sonucudur. Bütün savaşlar önce kadınları vuruyor.

Biz Eskişehir Demokratik Kadın Platformu olarak kadına yönelik her türlü şiddete karşı çıkıyoruz.

Oyunu bozuyoruz, erkek şiddetine hayır diyoruz!

Eskişehir’de bir kadın sığınma evi açılması üzerine geçen yıl başlattığımız kampanyamızın sonucunda yerel yönetimleri harekete geçirmiş bulunuyoruz.Kadına yönelik şiddetle mücadelenin önemli basamaklarından biri olan Kadın Danışma Merkezi’nin açılması için mücadelemize devam ediyoruz. Kadına yönelik şiddetle mücadelenin en önemli günlerinden biri olan “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma günü” için çalışmalarımıza bugünden başlıyor ve şiddeti görünür kılmak üzere bir kampanya başlatıyoruz:


17-18 Kasım, 24-25 Kasım ve 1-2 Aralık tarihlerinde Adalar Migros önünde standlarımızı açacağız. Şiddetin karşısında yükselecek seslerimizi birbirine katarak güçlendirebilmek için tüm kadınları mektup yazmaya davet ediyoruz. Mektuplarımızı paylaşabilmek için standlarımıza;

  • 23 Kasım 2007 Cuma günü Anadolu Üniversitesi Mavi Salon’da saat 12:00’da yapılacak olan panelimize;

  • 25 Kasım 2007 Pazar günü saat 14:00'da Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Salonu’nda (Kızılay İş Merkezi Kat:5-Çarşı Tramvay Durağı arkası) yapılacak FilmMor “Kadına Yönelik Şiddet Belgeseli” gösterimi ve söyleşimize

mücadele ve dayanışmanın gücüne inanan tüm kadınları bekliyoruz!

Eskişehir Demokratik Kadın Platformu demokratikkadinplatformu@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder