Translate

22 Ağustos 2007 Çarşamba

*Nefret Cinayetlerine Son!

Basın ve Kamuoyuna!

Üzgünüz…

Türkiye’de travesti ve transeksüel olmak zor. Her an ölümle yüz yüzesin. Gün geçmiyor ki bir arkadaşımız bıçaklanmasın, darp edilmesin, öldürülmesin.

Ece de bizim arkadaşımızdı. Ece, fuhuş yapmak zorunda kalan tüm travesti ve transeksüeller gibi, her gün evden çıkarken, “bugün eve geri dönebilecek miyim?” diyerek çıkıyor. Eve döndüğünde ise bir gün daha yaşadığı için, bir gün daha “bedenini satmak zorunda kaldığı için” şükrediyordu.

Hayatın baharında baharı beklerken ölüm buldu Ece’yi.. Biz çok şey istemiyoruz. Ece’ler ölmesin, Ece’ler öldürülmesin, Ece’ler yaşasın. Ece’ler mutlu olsun istiyoruz.
Hayatlarımızın bir değeri yok. Sırf cinsel yönelimimiz, cinsiyet kimliğimiz nedeniyle öldürülüyoruz. Bize yönelik işlenen suçlar “adi” suçlar kapsamında ele alınıyor.
Eşcinsel, travesti ve transeksüellere yönelik işlenen suçlarda “ağır tahrik indirimi” ile insanlar suça teşvik edilmemeli. LGBTT bireylere yönelik işlenen suçlar, “nefret suçu” olarak tanımlanmalı ve cezalandırılmalıdır.

Sevgili Ece, seni kötülüklerden, insan hakları ihlallerinden, ayrımcılıktan ve cinayetten koruyamadığımız için üzgünüz.
Hepimizin başı sağ olsun.

LGBTT Bireylerin İnsan Haklarını İzleme ve Hukuk Komisyonu:
Kaos GL Derneği
Pembe Hayat LGBTT Derneği
Lambdaistanbul LGBTT Derneği
Kaos GL İzmir
MorEl Eskişehir LGBTT Oluşumu


*Nefret Cinayeti: Kişilerin kimlikleri, yönelimleri yada etnik, dinsel, ırksal v.b kökenleri dolayısıyla öldürülmesidir. Nefret denilmesinin sebebi katilin öldürme sebebi olarak ayrımcılık ideolojisiyle kişinin veya grubun kimliğinden ve/veya etnitesinden rahatsızlık duyduğunu (nefret ettiğini) söylemesi yani ayrımcılık ideolojisi etkisinde kalarak cinayet işlemesidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder