Translate

20 Ağustos 2007 Pazartesi

BarışaRock'da Buluşuyoruz!





Barışarock, barış için rock bu sene 5. yaşını 60’ın üzerinde grupla ve çeşitli etkinliklerle kutluyor. Bu sene ilk defa bizler de MorEl Eskişehir olarak standımızla festivalde yer alıyor; homofobiye, cinsiyetçiliğe, tüm ayrımcılıklara ve savaşa hayır diyerek sesimizi yükseltiyoruz. Herkesi 24–25–26 Ağustos’da İstanbul-Sarıyer’de Mehmet Akif Ersoy Parkı’nda gerçekleşecek festivalde ki standımıza davet ediyoruz.

2003'te müziğin küreselleşmenin halkla ilişkiler etkinliği haline getirmeye çalışan bir çokuluslu şirkete karşı başlatılan karşı festival, 5. senesine kendi gündemini ve kendi geleneğini yaratmış, Türkiye'nin en büyük müzik festivali ve en önemli barış eylemlerinden biri olarak giriyor.

Karşı Festivalde her sene olduğu gibi bu sene de her nota, her ses, her slogan, her çaba Bushgillere karşı. BarışaRock'ta bütün melodiler, savaşa, işgale, işgalciye karşı.

''Onlar bir avuç petrol tüccarı, silah satıcısı, çokuluslu şirket bürokratı. Biz dünyanın bütün sokaklarında, bütün meydanlarında, tüm o güzel şarkılarımızla ABD müdahalelerine, sendikasızlaştırmalara, paralı eğitime, cinsiyetçi baskılara, ırk ayrımcılığına, yoksulluğa, açlığa, adaletsizliğe, militarizme, özelleştirmelere, küresel iklim felaketine, milliyetçiliğe, nükleer santrallere direnenlerdeniz...'' diyerek yola çıkılan festival küresel direnişin bir parçası, barış, adalet, eşitlik, özgürlük ve dayanışmadan yana inisiyatif alıyor.

Birçok şehirden katılımın sağlandığı Barışarock’a her sene olduğu gibi bu sene de Eskişehir’den Barışarock Eskişehir Kollektifi’nin organizasyonuyla ulaşım sağlanabiliyor. Barışarock Eskişehir Kollektifi’nden Murat Yalçın’a organizasyon hakkında ulaşmak için;
murtyalcin@hotmail.com
Barışarock web sayfası ve ayrıntılı bilgi için;
http://www.barisarock.org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder