Translate

9 Ekim 2008 Perşembe

Anayasa'da Esitlik
 
Bilindigi gibi 29 Mayis 2008 tarihinde yerel mahkeme, Lambdaistanbul LGBTT Dayanisma Dernegi hakkinda “hukuka, ahlaka ve Turk aile yapisina aykiriliktan” kapatma karari verdi. Lambdaistanbul bu karari temyiz etti. Lambdaistanbul’un faaliyetlerinin devam etmekte oldugu bu surecte Yargitay’in konuya dair verecegi karar beklenmekte.
Turk Ceza Kanunu tartismalari esnasinda donemin Adalet Bakani Cemil Cicek “cinsel yonelim temelli ayrimciligin” yasalarca kapsanmasina gerek olmadigini, cinsiyet kavraminin cinsel yonelim kavramini kapsadigini soylemisti. Ancak Lambdaistanbul hakkinda kapatma karari veren hakim yazdigi gerekceli kararda, Anayasa’daki esitlik maddesinde escinsel, biseksuel, travesti ve transseksuellerin kapsanmadigini soyledi, kararini bu gerekceye dayandirdi. LGBT bireyleri vatandastan saymadi.  
Yerel mahkemenin kapatma kararini vermesinin ardindan halen devam etmekte olan imza kampanyasini baslattik ve bu kararin Anayasada esitlik talebimizin ne kadar acil oldugunu ortaya koydugunu belirttik. Imza kampanyasinda Anayasanin esitlik maddesine "cinsel yonelim" ve "cinsiyet kimligi" kavramlarinin eklenmesini talep ediyoruz.
TMBB'nin yeniden calismaya baslamasi uzerine, topladigimiz imzalari 23 Ekim Persembe sabahi Meclisin onunde yapacagimiz bir aciklamanin ardindan Cumhurbaskani Abdullah Gul'e, Basbakan Tayyip Erdogan'a, Meclis Baskani Koksal Toptan'a ve TBMM Anayasa Komisyonu Baskani Burhan Kuzu'ya iletecegiz.
Kisilere cagrimizdir
Lezbiyen, gey, biseksuel, travesti ve transseksuellerin Anayasada esitlik talebini destekliyorsaniz, internetten devam etmekte olan imza kampanyamiza katilabilirsiniz. Tabii eger henuz imza atmadiysaniz! Ve cevrenizdeki herkesi bu kampanyadan haberdar etmeyi unutmayin lutfen!
Derneklere, vakiflara, sivil insiyatiflere, sendikalara, meslek odalarina, siyasi partilere cagrimizdir
Lezbiyen, gey, biseksuel, travesti ve transseksuellerin Anayasada esitlik talebini kurumsal olarak destekliyorsaniz, kurumunuz cevresinde imza toplamak icin, imza toplama foyumuzu internetten indirebilirsiniz. Kurumsal desteginiz basin aciklamasi esnasinda duyurulacak ve imzalarla birlikte ilgili mercilere iletilecektir.
Imzalari teslim etmek icin herkesi 23 Ekim Persembe gunu TBMM'nin onune bekliyoruz.
Kurumsal katilim icin toplanan imzalar 21 Ekim Sali gunune kadar Lambdaistanbul' a teslim edilebilir.
LGBTT Haklari Platformu:
Izmir Travesti ve Transeksuel Inisiyatifi
Kaos GL Dernegi
Kaos GL Izmir Olusumu
Lambdaistanbul LGBTT Dayanisma Dernegi
MorEL Eskisehir LGBTT Olusumu
Pembe Hayat LGBTT Dayanisma Dernegi
Piramid LGBTT Diyarbakir Olusumu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder