Translate

29 Temmuz 2008 Salı

Derneğime Dokunma! Anayasa'da Eşitlik!


Derneğime Dokunma! Anayasa'da Eşitlik!
İmza Ver!

Aşağıdaki metin, 24. yasama döneminin başlangıcında, imzalarla beraber Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, Başbakan Tayyip Erdoğan'a, Meclis Başkanı Köksal Toptan'a ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'ya iletilecektir.

"Genel ahlaka, hukuka ve Türk aile yapısına aykırılık" iddiasıyla Lambdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği hakkında açılan davanın "kapatma kararı" ile sonlanması, yasaların uygulanmasında toplumda var olan eşitsizliklerin devreye ne kadar kolay girebildiğine örnek olmuştur. "Genel ahlak" gibi göreceli bir kavramın lezbiyen, gey, biseksüel, travesti ve transseksüel insanların ifade ve örgütlenme özgürlüğü önünde kullanılabilmesi, Anayasa'nın eşitlik maddesine "cinsel yönelim" ve "cinsiyet kimliği" ifadelerinin eklenmesinin ne kadar da hayati olduğunu bir kere daha gözler önüne sermiştir.

Hükümete toplumda var olan eşitsizlikleri giderme konusundaki sorumluluğunu hatırlatıyor ve LGBTT örgütlerinin anayasanın eşitlik maddesine "cinsel yönelim" ve "cinsiyet kimliği" ifadelerinin eklenmesine dair olan taleplerini desteklediğimi açıklıyorum.

İmza vermek için tıklayın
http://www.lambdaistanbul.org/php/imzaKampanyasi.php?imzaKampanyasiID=3

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder