Translate

23 Nisan 2008 Çarşamba

Eskişehir’de kadına yönelik taciz ve şiddet olayı kınandı!

Eskişehir Demokratik Kadın Platformu(DKP), üyelerinden bir kadının yaşadığı cinsel şiddet ve taciz olayını protesto etmek için 23 Nisan Çarşamba günü Eskişehir Adalar Migros önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Platform üyesi yaklaşık 50 kadının katıldığı basın açıklaması sırasında önde “Cinsel tacize tecavüze karşı yaşasın kadın dayanışması” pankartı açıldı. “Kadına Yönelik Şiddete Son”, “Kadınlar artık susmayacaklar, susmayacaklar, susmayacaklar” sloganları ve “Bedenimiz, Emeğimiz, Kimliğimiz Bizimdir”, “Erkek Vahşetinin Kurbanları Biz Kadınlarız, Hesabını Soracağız”, “Şiddetin Kölesi Olmayacağız” dövizleriyle kadınlar arkadaşlarını yalnız bırakmayacaklarını, kadınların çığlıklarının yanıtsız kalmayacağını belirtti.

DKP adına basın açıklamasını okuyan Sanem Deniz Kural yaşanan cinsel şiddet ve taciz olayını şöyle anlattı;

“Geçtiğimiz Pazar günü Eskişehir’in Büyükdere Mahallesi’nde Osmangazi Üniversitesi civarında bulunan evinden çıkan platform üyesi bir kadın arkadaşımız iki kişinin cinsel saldırısına maruz kalmıştır. Kadın arkadaşımızı öğle vakti saat 13:30 sıralarında, koluna girerek yakında bulunan bir inşaata götüren bu iki şahıs, kadın arkadaşımıza tecavüze yeltenmiştir. Bağırarak yardım isteyen arkadaşımızın sesine kimse yanıt vermemiştir. Kadın arkadaşımız şikâyet için polise ve savcılığa başvurduğunda ise oradaki görevlilerin ilgisizliğine ve kötü muamelesine maruz kalmıştır.”

Geçtiğimiz günlerde katledilen İtalyan Sanatçı Pippa Bacca olayının da takipçisi olacaklarını belirten Kural, kadınları cinsel taciz ve tecavüze karşı mücadeleye ve dayanışmaya davet etti. Basın açıklamasının ardından bir süre daha slogan atan kadınlar daha sonra alkışlar eşliğinde dağıldı.
(OG)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder